Meninism

Feminism Meninism

Läste nyss en intressant artikel i Cosmos UK editions Aprilnummer. Artikeln handlar om ombytta könsroller eller framför allt att det idag är männen som utsätts för diskriminering och förtryck i dagens samhället. Det förs en diskussion för och emot det här påståendet.

För-sidan menar att män dumförklaras och objektifiseras. Att mycket diskriminering anses okej om män är de utsatta, t.ex. hade en ugnsrengörare "So easy, even a man can use it" som slogan i sin reklamkampanj. Det är inte svårt att föreställa sig ramaskriken om det handlat om en borrmaskin och sloganen istället varit "So easy, even women can use it". Ett annat exempel är att klädaffärer bett sina manliga anställda att arbeta skirtless. Hur hade reaktionerna låtit om det varit kvinnor som ombetts arbeta topless?

Mot-sidan menar på att män fortfarande i genomsnitt tjänar 20% mer för samma arbete, upptar 80% av platserna i i House of Commons (ena kammaren i det brittiska parlamentet), styr över 90% av bittiska företag. 

Det känns som om dessa två för två helt olika diskussioner och jag håller med båda. Män tjänar fortfarande mer och det är inte okej men samtidigt är kampen för feminism och women's lib jämnlikhet inte ombytta roller, revange och förtryck av män!

Å andra sidan tycker jag att man ska kunna driva om allt, herregud lite självdistans tack! "Så enkelt att även kvinnor kan använda det!" känns inte allt för tabu för mig.

Tänk på det en stund!

/B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0