Lagar mat

Känner mig lite halvrisig idag så har mest sovit bort hela dagen, men nu har jag druckit cappuccino och nu ska jag ta en kraftansträngning och laga mat. Det lär ta en två timmar i alla fall, för jag ska göra moussaka och det är typ det drygaste som finns (i alla fall om man gör det på mitt sätt), men gott blir det!

/B

Platsannons: vandrande papperskorg

Nej då men den här mobila papperskorgen stod övergiven mitt på gatan, någon som känner sig manad att ta över företaget?


 

Kreativt tänkt i alla fall.

/B


Armband

De nyaste tillskotten i min smyckessamling, gjorde dem nyss.

 



 

Det andra armbandet är för stort för mig, mamma vill du ha ett armband med grodor på?

/B


Discover Rome

När jag gick ut genom dörren var det rätt mycket moln men solen sken i alla fall. När jag gått kanske 10 minuter eller en kvart började regna. Kul, tänkte jag då är det väl bara att gå hem igen. Men i stället gick jag in i första bästa kyrka (Det finns typ en miljon kyrkor i Rom) som råkade vara San Giovanni.

 


Ni kan se på bilden att alla springer in i kyrkan för att det plötsligt börjat regna, Haha!






Så här såg det ut inne i kyrkan, tycker det är synd att vi har så opampiga kyrkor i Sverige!


Stort minus att dom har elektriska ljus! En kyrka ska vara mysig med levande ljus ju!


Men vad är det här?! Någon som kan förklara det för mig?


Och en souvenirshop inne i kyrkan. Hm.


Och när jag kom ut igen sken solen så jag kunde fortsätta min promenad. Borde jag se det här som ett tecken? Konvertera till katolicismen? ;)

 

/B


Klädesbrist

Eftersom det har regnat som fan de senaste dagarna har tvätten aldrig lyckats torka, och därmed har jag inte kunnat köra någon ny tvättmaskin eftersom det inte finns någonstans att hänga den. Så nu har jag inga rena kläder, utom de fuktiga på sträcket, great success! Så nu ska jag ut och gå i fuktiga leggins. Känns inte som en jättebra idé så hoppas jag inte blir sjuk! Håll tummarna för mig! ;)

/B 

Midnattsgott

Kom just tillbaka från en check in.. Precis lagom när min kaka hade svalnat, typiskt! Men nu får jag äntligen äta den i alla fall och den blev väldigt saftig och god! La kanel- och sockerdoppade äppelklyftor i en smörad och bröad form, och gjorde sen en helt vanlig sockerkakssmet och hällde över, enkelt och väldigt gott! 


 

/B


At the very moment

   

Det här är jag just precis nu, har gjort min första check-in för ikväll och har nu en äppelkaka i ugnen. Nu ska jag försöka fördriva tiden fram till min nästa chek-in vid midnatt. Ingen höjdarfredagskväll men jag ska inte klaga :).

/B


Update

Nu har jag varit duktig och städat badrummet. Skulle diska också men diskmedlet var slut, vilken otur. Haha. Nu ska jag slå mig ner i soffan med min bok (borde ta den italienska men det går så segt, så blir nog den engelska) och en kopp te i väntan på att Marco kommer hem från jobbet. Senare ikväll ska jag jobba två korta vändor och köpa nytt diskmedel. Ja det var väl typ allt?

/B

Promenera mera?

 
Nu ska vi ut på promenad!


Vi går.


Det börjar regna (och jag ser ut som Toker i Snövit), meh?!

 
Så vi gick och köpte nya (stora) muggar och mjölk, så vi kunde göra varm choklad och kura ner oss i soffan i stället. Mys!


/B


Onsdagen

Onsdagar är veckans bästa dag, för då är ljubavi ledig hela dagen! :)

Solsken!

Lunch på en restaurang vid Ottaviano

I väntan på Avatar

I heta 3Dglasögon! Dom var lite stora för mig dock, borde finnas barnstorlek?


Marco ville inte se filmen för han tyckte det var en barnfilm, men när vi väl sett den efter mycket tjat från mig tyckte han om de, så han lovar att lyssna på mig nästa gång!


/B


Godmorgon

Godmorgon.

Igår såg vi Avatar, hur coolt som helst! Bilder från gårdagen, med mig och ljubavi i heta 3Dglasögon kommer upp senare idag. Det vill ni väl inte missa? Haha!

/B

Veckan som gått

Den här veckan har gått grymt snabbt (jag räknar veckor onsdag-onsdag) och ändå har jag typ inte gjort någonting! Jag har jobbat, och sen varit trött för att jag har jobbat, eller så har jag varit trött för att jag inte har sovit ordentligt eller för att jag har festat. Ja, jag har mest bara varit trött helt enkelt. Haha! Inte så kul!

Har föresten fått veta att faster Anette och kusin Matilda Kajsa kommer och hälsar på oss här i Rom i slutet av mars. Det gillar vi!

/B

Mera kreativitet

Ni verkade ju gilla att jag la ut teckningar jag gjort så här kommer några till, men en helt annan stil den här gången.








Den första bilden gjorde jag för länge sedan och den andra gjorde jag nyss.
Som sagt berätta gärna vad ni tycker!

/B


Inspiration

Duktiga Charlie, 7 år samlade in 2 miljoner till Haiti. Bra jobbat! Sånt här gör mig glad.


Läs hela artikeln här.

/B

 


Kreativa jag

Det händer inte speciellt ofta, men ibland så ritar jag. Här är två bilder på mig och min pojkvän som jag ritat!
Berätta gärna vad ni tycker!



 



Och så bilderna jag ritat av
 


Tillägg: Som Jeanette påpekade är det inte så mycket skuggor i bilderna men det beror på att blixten tog bort mycket när jag fotade. Kanske lägger in bilderna scannade istället när jag kommer till Sverige nästa gång, så ni får se dom från sin bästa sida :)

/B

Gonatt

Nej nu orkar jag inte hålla ögonen öppna en sekund till, ännu mindre borsta tänderna, men det måste jag väl antar jag.

Lovar att vara bättre på att blogga imorgon.

Sov sött!

/B

Women make the world go round


Bilden är på Diesels skyltfönster här i Rom, augusti 2009. And I loved it!

/B


Slutkörd

Nu är jag helt slut i hela kroppen och huvudet. Är dessutom proppmätt så vill helst inte röra på mig en millimeter de närmaste timmarna!

Jag glömde köpa kaffe.

/B


Godmorgon

Godmorgon!
Har inte kunnat sovit ordentligt varken inatt eller igàr natt, men nu àr jag pà jobbet sà nu màste jag vara pigg och glad!
Pàminnelse till mig sjàlv: Kòp kaffe!

/B

Lat söndag

Jag har varit lite dålig på att uppdatera och det beror mest på att jag inte har haft så mycket för mig och därmed inget att skriva om. Det har varit en lugn söndag och jag har gjort absolut ingenting, precis så som en söndag ska vara!

Hur som helst verkar det som det börjar rulla på med arbete för min del, ikväll ska jag göra en snabb check-in vid 22.30 och imorgon ska jag jobba på förmiddagen. Så det känns bra.

Nu ska jag ta att laga mig lite middag!

/B


Boktips

Den här boken läste jag ut på en halv sekund eller ja en halv dag i alla fall. När jag var yngre läste jag nästan bara böcker av Danielle Steel, hon skriver slöläsarböcker, då menar jag böcker som är lätta att hänga med i och fängslande som man inte behöver tänka så mycket när man läser. Kan nog inte förklara bättre än så.
Mina favoritböcker av Danielle Steel är Tyst stolthet och Zoya.



/B

 


Lördagsgodis?

Jag är galet godissugen men det finns bara äckligt godis i Italien så jag blev utan lördagsgodis. Vill ha ett berg av rosa skummbananer och choklad! Länge leve Karamellkungen!

/B


Armband

Pärlaffären under mig har öppnat igen, Yeay! Så har varit där och shoppat lite nya pärlor och kedjor och här har ni resultatet av några timmars pill.




Mina senaste smycken



/B

Pics

Jag hade verkligen ingen fotogenisk dag igår men jag bjuder i alla fall på ett par bilder.



  



/B


Jobb

Jag har precis gjort min första check-in helt själv (och över huvudtaget)! Mitt hjärt slår fortfarande som en jävla virveltrumma! Men det gick bra. Nu ska jag försöka lungna ner mig, haha!

/B

Internetstrul

Internet har strulat nu på morgonen för ovanlighetens skull, men nu funkar det igen, yaey. Ja alltså om jag har den på den övernaturliga pallen (som jag nämnde i tidigare inlägg) och inte flyttar den en millimeter.

Igår blev det än väldigt impulsiv utgång, vilket var kul för det var galet länge sen jag var ute å slog klackarna i taket. Bilder kommer senare för nu ska jag ut på en promenad.

/B

Jobb

Nu har jag ätit lunch, bytt om, för jag lyckades spilla ner mina kläder när jag åt och borstat tänderna tre gånger för att jag hade vitlök i maten. Nu ska jag skynda mig iväg och göra min första check-in, önska mig lycka till! ;)

/B

Shop till you drop!

Precis vad man vill höra!




Läs hela artikeln här.

/B


Godmorgon

Godmorgon! Idag ska jag jobba, eller ja lära mig att göra check-in. Ska vara där kvart över två, hade jag vetat det hade jag antagligen sovit ett tag till. Har ju redan klätt på mig och ätit frukost, vad ska jag nu göra flera timmar?

Föresten är det sjukt kallt idag. 4 °c, det känns lite som jag kommer frysa ihjäl! Men solen skiner i alla fall som värsta sommardagen, kunde den inte värma lite då också?

/B

Avatar

Har inte sett filmen än, men vill, vill, vill se den! Har ingen aning om vad den handlar om men alla prisar den ju så den måste ju vara bra. Jag skulle ha sett den i onsdag, men den gick bara på engelska, utan italiensk text och då hade ju Marco inte fattat ett piss, eller på italienska utan 3D, för den med 3D var fullbokad. Så det får bli en annan gång, jag vill ju ha såna där härliga glasögon ju!




Hittade den här videon på Jennys blogg.

/B


Haiti

Jag blir så himla ledsen när jag ser alla bilder på skadade och läser om alla döda på Haiti. Men så värmer det lite i hjärtat när man ser sånt här:



/B

Har min pall övernaturliga krafter?

Har nu lyckats komma ut på nätet från min lägenhet som ni har märkt, men internetet funkar bara i sovrummet och bara om jag ställer datorn på en hög pall brevid sängen. Jag kan inte ha datorn i knät, jag tänkte att om det nu är så mycket bättre mottagning tio centimeter åt det hållet får jag väl flytta sängen längre dit, men det hjälpte inte så fort jag tar bort datorn från pallen kopplar den ner. Har min pall någon typ av övernaturliga krafter?

Köpte förresnten en ny vårjacka idag, men den har trekvartsarmar så kan nog inte börja använda den riktigt än. Försökte ta kort men det gick inte så bra, men här kommer mina två minst misslyckade försök.




 



/B

Extra vikt = Extra pris

Men seriöst?! Överviktiga människor ska betala extra när de flyger, om det är så att de inte får plats i sätet. Det är väl ändå diskriminering om något! Och så många kraftigt överviktiga människor kan det inte vara som flyger att det inte kan kompenseras med underviktiga, för att inte tala om barn, skärp er för fan! Sätter de in extra avgift för överviktiga kan de gott börja med rabatt för smala människor! Irriterad jag blir! Förstå att stå där i incheckningen och bli nekad påstigning för att man är för stor. Tror de inte att dessa människor har komplex nog?

Läs hela artikeln här.

/B

Solsken!

 Idag har vi ätit glass i solen på Roms bästa gelateria, vårkänslor i luften! Vad har ni för väder i Sverige? ;)

 


 



  

 


 


/B

 


Ett år! <3



Jag och Marco firade vår ettårsdag.


Jag fick fina blommor. Och ja det är dags att plocka ner julgranen.

  
Lunch på en restaurang som heter taverna al corso eller nåt sånt som ligger på via del corso och är helt okej men inte jättebra.

   
Middag på en typisk romersk restaurag, Roma antica, ligger mitt emellan Piazza Vittorio och Manzoni och blev min nya favoritrestaurang!

   
Och vi avslutade kvällen med att skåla i champange. I våra mycket tjusiga champangeglas. Haha ;)


/B

Seeegt!

Internet är fruktansvärt segt idag, så bilder från igår kommer upp senare.

/B

Ett år!

Nu är det den 20e januari vilket betyder att jag och min Marco har varit tillsammans i ett år! Tiden har gått sjukt fort!

Fick ett jättegulligt sms:
Il primo giorno che ti ho guardato nei occhi tuoi ho sentito che sei la persona della mia vita. Il primo bacio che te ho dato ero gia innamorato, non vedevo ora di vederti di nuovo. Quando ho saputo che abitavi lontano di me non pensavo che ci rividiamo. A quell giorno ero triste. Ti ho sognato tante notte, te ho pensato tanti giorni. Cercavo di tutto possibile di rivederti. Quando mi hai detto che vieni, ero piu felice nel mondo. Dopo tanto tempo e troppo sacrifici ci siamo riuschiti a stare insieme e sono piu felice nell mondo che sto con te. Ti amo da vero, grande bacio. A dopo amore mio. Bacio
Vill ni veta vad det står får ni kolla google translater eller nåt.

Så nu sitter jag och väntar på min ljubavi som är på väg hem från jobbet så att jag får pussa på honom!






/B

Webcam


    

Precis just nu.

/B

Duktig vovve!

Tvåbenta Faith inspirerar
Tvåbenta Faith inspirerar


Klick på bilden för att se filmen


/B

Kvällshopping

Lite shopping så här på kvällen är aldrig fel. Gick i väg för att köpa en tröja till min pojkvän som jag blivit så kär i när jag gick förbi för några dagar sen (min favoritfärg, hoppas Marco också tycker om den). Men så råkade jag hitta en likadan tröja som jag har grå, fast i lila på rea så kunde inte låta bli att köpa den också, den gråa är typ mitt favoritplagg tillsammans med ett par svarta leggins och ett stort halsband: enkelt, snyggt och bekvämt!

Köpte en bok också för jag känner att jag måste uppdatera min engelska lite. Jag pratar ju bara italienska hela dagarna och svenska på telefon, inte ens på tv hör jag engelska efterssom italienarna dubbar allt. Så när jag ska prata engelska blir jag helt ställd. Valde en bok av Torey Hayden, hennes böcker brukar vara riktigt bra! 









/B

Promenera mera!

Idag gick runt mer eller mindre hela Rom! Underbart väder och det bästa med att gå om kring i Rom är att man alltid kommer gå förbi en massa gamla monument och viktiga kyrkor, de finns överallt! Jag hade med min kamera så ni kan följa min vandring.



 

   
   
  



/B

Godmorgon

Godmorgon (God dag, ni är väl redan vakna och på jobbet skolan för länge sen och kanske har lunch nu?), jag vaknade i varje fall nyss för jag kunde verkligen inte sova i natt. Somnade inte fören tidigast fyra, så när jag vaknade i morse vägrade jag gå upp och till slut lyckades jag tvinga mig själv att soma om. Solen skiner så jag ska bege mig ut på en morgonpromenad.

/B

Vila i frid gammelmormor <3

Vila i frid gammelmormor Elin.
Pappa ringde för några timmar sedan och berättade att gammelmormor hade stillsamt somnat in idag, 104 år gammal.





   

 


Vi kommer sakna dig!

/B


Min dator <3

Drygt att jag är så van med sketna internetcafén där inte ens tangeterna sitter på rätt plats att när jag nu äntligen kan använda min egen dator trycker jag på fel knappar hela tiden och glömmer bort att jag kan skriva åäö utan att kopiera in dem. Och nej mitt internet funkar inte! Sitter hemma hos mina grannar och lånar deras trådlösa, tack!

/B

Lördag

Sitter på ett internetcafé och dampar lös på att det går så segt! Vill att vårat internet i lägenheten ska börja funka nu! Så trött på att inte kunna googla fram allt jag vill veta precis när jag vill veta det! Man blir ju helt handikappad utan internet. Igår var jag tvungen att ringa till lillasyster som var på IKEA så hon fick mobilsurfa fram ett recept på kladdkaka åt mig. Gott blev det i alla fall! Lördagsmys!



  


/B


Akademiska kvartar finns inte i Italien men akademiska timmar är tydligen vanliga

Att italienare inte är bra på att passa tider var väl inget nytt? Jag förstår inte att man säger mañana mañana, det borde vara domani domani, spanjorer kommer inte i närheten av italienarna och på mitt nya jobb är det fan extremt! Idag fick jag vänta i över en timme på min chef som skulle lära mig hur inceckning görs på datorn. Nu ska jag i alla fall inte jobba mer fören på fredag. Och sen kommer jag troligtvis börja jobba ordentiligt i början av februari.

Jag är så sjukt trött och jag förstår inte varför?! Nu ska jag i alla fall gå och handla för idag ska jag prova att laga penne al salmone, en laxpasta som är extremt god! Hoppas det blir lika bra som på min favoritrestaurang här i Rom. Efter det ska jag försöka komma på något jag kan sysselsätta mig med fram till fredag och kanske sova middag. Hm..

/B

Helt slut

Överlevde första dagen tillslut ändå, kollegan kom tillbaka strax efter att jag skrivit inlägget och strax därefter slutade jag för dagen. Riktigt illa hur trött jag var när jag kom hem, det var ju inte som om jag jobbat många timmar! Men men imorgon ska jag inte vara där fören klockan 11. Närmare mina normala dags-att-vakna-tider, så det känns skönt.
Ikväll ska jag förbi hemma hos Sandra, vilket jag har lite blandade känslor inför, sist jag var där tvingade dom i mig grisfötter! Men men nån gång ska vara den första och det blev även den sista! Ingen hit!

/B

Jobb

Jobbar min forsta dag NU, men min kollega som skulle visa mig hur man gor har forsvunnit. Hon skulle vara borta i 5 minuter men det har gatt 40!!
vad ska jag gora nu?!

/B

Hobithåla?

Gick ut på en promenad idag och på vägen hem gick jag förbi den här dörren vad som inte syns så bra på bilden är att den är extremt låg! Jag når högre än till 46:an! Hobbithåla?



/B

Gårdagen

Igår började vi dagen med att gå till il mercato, alltid trevligt att börja dagen med massa råa köttstycken, hela kycklingar och fisk. Ni kan ju tänka er att det inte luktar så gott? Men det är bra kött och i mataffärerna här har dom ett väldigt knappt utbud och envisas att skära upp allt i lövbitstunna skivor, inte okej, köttet blir ju jättetorrt och tråkigt då! Dessutom är det mycket billigare och handla på marknaden och så gillar jag att det är så osvenskt, för ett halvår sen hade jag nog inte klarat av det, hade blivit så äcklad men nu känns det bara normalt. Inte som när vi va i Brasilien och jag mer eller mindre var tvungen att springa igenom för att jag höll på att spy. Så varje onsdag går vi till marknaden för att Marco har fått för sig att det är för farligt för mig att gå dit själv, egentligen tycker jag att han bara är töntig men jag låter honom hållas för det är ju lite gulligt ändå. 

Sen gick vi runt på stan, åt middag på en napoliansk restaurang nära piazza spagna. Jättemysigt och världens godaste efterrätter! Fast vi misstänker att dom blandat ut vinet med vatten.  


  



Efter middagen åkte vi till Repubblica och gick på bio. Jag är så jävla trött på att dom dubbar alla filmer till italienska så vi gick och såg en italiensk film så att orden i alla fall passade med läpparna, vi såg Io, loro e Lara som faktiskt var riktigt rolig! Extra kul att den utspela sig i Rom så man känner igen sig överallt. 



 



På vägen hem köpte vi med oss en flaska Asti och en påse chips. Nej här finns inget Systembolag och man kan handla alkohol mer eller mindre var som helst.






/B

Mercoledi

Längtar till imorgon! Onsdagar är våran dag!







/B

Anna Anka är årets kändis!



Expressen har utsett Anna Anka till årets kändis, är det bara jag som tycker att det känns extremt fel? Fast jag kan å andra sidan inte heller låta bli att titta, förundras och förfäras när hon dyker upp på TV.

Årets Kändisar 2009
1. Anna Anka (ny)
2. Ullareds-Morgan (ny)
3. Anders Bagge (1)
4. Peter Jihde (19)
5. Ensam Mamma-Helena (ny)
6. Alexander Skarsgård (ny)
7. Kronprinsessan Victoria (11)
8. Malin Åkerman (10)
9. Bonde-Roger (ny)
10. Gry Forssell (7)
11. Måns Zelmerlöw (3)
12. Agnes Carlsson (ny)
13. Carolina Gynning (2)
14. Ingvar Oldsberg (18)
15. Laila Bagge (ny)
16. Kristian Luuk (5)
17. Fredrik Skavlan (ny)
18. Doktor Åsa Vilbäck (ny)
19. Noomi Rapace (ny)
20. Färjan-Håkan (20)
21. Zlatan (ny)
22. Malena Ernman (ny)
23. Maria Montazami (ny)
24. Magnus Samuelsson (ny)
25. Paolo Roberto (ny)

Det måste ju erkännas att det är ett flertal som är kända för just ingenting?

/B

Solsken!

Tog en promenad med min kamera och min bok. Det kändes som en svensk sommarmorgon, dagg i gräset, solen sken, men värmde inte nå speciellt. Gick omkring och fotade lite och sen satte jag mig ner för att läsa volgio un mondo rosa schocking i solen men då var det nån jävla italienare indier som inte kunde lämna mig ifred så jag gav upp rätt fort och gick hem och skrattade rätt gott åt er stackare där hemma med snö och minusgrader.



   
  



/B

En fika på stan

I Italien fikar man inte på samma sätt som i Sverige. Här kan man prendere un café vilket innebär att man köper en kaffe, förslagsvis en espresso och sen står man där över bardisken och dricker upp den, inte mysigt alls. Men idag trotsade vi det och gick och fikade i alla fall. Det blev tiramisu, det ni! Fast idag var det lite för kallt för att sitta ute, tyvärr!











/B

Behöver skratta lite

Jag har känt mig lite risig så jag har mer eller mindre sovit i två dygn nu, och nu känner jag mig mycket bättre, något seg kanske. Ikväll ska jag kura ner mig i soffan och kika på Betnérs dvd, behöver skratta lite! 




/B

Uteservering

Igår gick jag Eva och Marcello ut och käkade på en napoliansk resturang vid Piazza Navona och sen gick vi vidare till en krog där vi drack ett par drinkar, är det inte härligt när man kan sitta på en uteservering mitt i vintern utan att frysa ihjäl? Speciellt när resten av Europa mer eller mindre har snöstorm! Tyvärr tog batteriet i kameran slut så fort jag tog upp den ur väskan, så inte en ända vettig bild blev det.

/B

Skönheten Vs Odjuret

På msn.se hittade jag följande artikel (utdrag):

"...Enligt en studie från the Industrial Society tenderar arbetsgivare att lägga större vikt vid utseende än intelligens vid rekrytering. Numera är många företag mer intresserade av en nyanställds utseende, talförmåga, känsla för kläder och presonliga hygien än hur det gick för honom eller henne i skolan eller på universitetet. Ett exempel är när en tjej i en snabbköpskassa skickades hem för att raka benen så att hon inte skulle ”skrämma bort” potentialla kunder. Ett annat exempel är en kvinna som ska ha blivit uppsagd för att ha burit glasögon, vilka ansågs göra henne mindre attraktiv. I rapporten står det att det är både förståeligt och oundvikligt att man betonar det yttre men
att det leder till att anställda som anses vara oattraktiva tjänar mindre pengar.

...
Arbetsstrategen Catherine Kaputa har tagit fram ett fempunktsprogram om hur man tar hand om sitt utseende och uppnår framgång:
1. Bygg upp din image : Kläder hjälper dig inte att prestera men har en positiv inverkan på hur andra uppfattar dina prestationer.
2. Framhäv dina drag: Var självsäker när det gäller ditt utseende och bygg upp en stark image.

3. Ha ett varumärke: Föreställ dig Bonos solbrillor eller Sir Robin Days flugor. Skilj dig från mängden.
4. Fokusera på ”soft power”: Använd dina principer, din stil och dina åsikter för att få andras uppmärksamhet. Stå rakt och aldrig hopsjunken.
5. Slipa på talförmågan: Det är viktigt att kunna sälja sig själv och sina idéer..."

Läs hela artikeln här!

Rätt eller fel? Idiotiskt, omoraliskt och orättvist eller helt enkelt bra bussiness? är utseende en medfödd förutsättning som bör klassas som vilken egenskap som helst? Vi anställer människor för deras fysiska egenskaper som duktiga snickare eller dansare, är det mindre orättvist än att anställa en söt bartender som lockar kunder? Kanske.
Vart bör grärnsen sättas?

/B

Naked Scanners



/B

Jobb

Kom nyss hem från en arbetsintevju höll jag på att säga men det var inte sant för jag är på ett internetcafé eftersom vårt internet inte funkar som vanligt. I alla fall tror att intervjun gick bra, jag uppfattade det i alla fall som jag fick jobbet, Haha!

/B

"Med höstmörkret kommer passionen"

Läste Veckorevyns årshoroskop för mig 2010, och det mesta låter ju minst sagt helt okej ;)

Skorpionen 24/10-22/11

KÄRLEK
Romantiskt sett är detta ditt år. Du har tur i kärlek och inte bara i det lilla utan också när det verkligen räknas. Det här året kan du möta ditt livs passion eller ta det avgörande steget i en relation du redan har. Allra finast blir hösten och vintern, de känslor som svirrar förbi under våren och sommaren är härliga på många sätt men kommer inte i närheten av att vara lika starka som höst- och vinterkänslorna. Med höstmörkret kommer passionen och det är en passion som inte går av för hackor. Ditt kärleksliv känns som taget ur en Hollywoodfilm.

ÄVENTYR

Detta är ett utmärkt år för rena nöjen, när du inte är helt upptagen av ditt kärleksliv vill säga. Du trivs annars med att festa, resa, vimla – gärna tillsammans med din älskling när det är praktiskt genomförbart. Under första halvåret har du dock lite ont om energi och det är oklokt att boka in saker varenda ledig stund, eftersom du lätt kan slita ut dig. Se istället till att planera in pauser, vila, lugna dagar och små perioder av att inte göra något alls. På det sättet får du ut betydligt mer av generösa och roliga 2010.

PENGAR

En blandning av tur, kreativitet och dådkraft ger dig ett lönsamt år. Att göra affärer som du själv har kommit på lönar sig mycket bättre än att följa råd från andra. Du kan också göra en del vettiga besparingar genom att till exempel köpa begagnat eller låna, hellre än att köpa nytt. Den typen av knep kan behövas, för även om det ser ljust ut för dina inkomster så blir 2010 ett dyrt år. Många nöjen och en livlig fritid innebär också ovanligt många utgifter. Dessutom är du väldigt förtjust i att shoppa.





/B

 


Sjukt fan!

Tittade igenom mina gamla bilder, och här kommer två från i maj, när jag väcktes av hög reaggemusik och en parad av lastbilar, flak och människor passerade förbi mitt fönster. Jag tittade förrvirrat och yrvaket ut, tills en man med mikrofon på ett av flaken plötsligt uppmanar alla att vinka åt signorinan i fönstret på andra våningen! Varpå alla i paraden vänder sig om och vinkar upp mot mitt sovrumsfönster. I ren chock kastar jag mig ner på golvet och gör illa knät, fast sen ställer jag mig i alla fall upp och vinkar tillbaka, Haha! Jag vet fortfarande inte vad det var för parad.









/B

There is always a way


"If you really want to do something, you will find a way. If you don't you will find an excuse"


/B


Dagens

Ska iväg och käka lunch med Eva nu. Lite rolig historia att vi träffades i Spanien för fem år sen, då bodde hon i Norge, nu på Island, men båda skaffade pojkvänner i Rom så att vi kan umgås när grabbarna jobbar! Awsome!

Sitter på ett internetcafé eftersom internetet i vår lägenhet bara funkar när det har lust och på senaste tiden har det varit riktigt bråkigt! Så vettefan hur det ska gå om jag ska börja plugga på distans nu snart om internet inte funkar när jag ska ha "lektion". Så är typ omöjligt att få upp några bilder, en tog fan en och en halv timme! Bilden jag lyckades få upp är ifrån igår, jag lagade tacopizza till middag, det måste fan vara något av det godaste man kan äta!







/B

Sol vs snö vs regn

Det känns verkligen som om hela jävla världen sticker iväg till soliga stränder, men jag är inte avundsjuk alls i Rom ska det bara regna typ dom närmaste 7 veckorna! Så härligt! Nej jag vill ha sol, vita stränder och paraplydrinkar! Fast å andra sidan skulle det inte vara helt fel att stå på en bräda just nu heller, bara jag slipper det här jävla regnet! Gnäll, gnäll, gnäll...

Nu har jag kommit in i mina italienska vanor igen, alltså jag åt pasta med tomatsås till lunch. Haha. För det gör jag tydligen jämt! Enligt en viss Beccieboop i alla fall. Känns lite snopet nu när jag väl är tillbaka att jag stack från Sverige så hastigt. Hann ju inte säga hej då eller nåt! Men men, man kan ju inte få allt, synd tycker jag!



 

VS





/B

Hallelujah it's rainin'... rain

Jag har sagt det förut och jag säger det igen! Om det regnar cats and dogs i England regnar det fan elefanti e giraffe i Italien! Fyyy Fan!

Skulle också passa på att gratta mina kusiner Kajsa (Matilda) som blir fjortis, fjorton och Cava som fyller ett år idag, Grattis! 

/B

Roma Baby!

Jag kom fram till slut men trodde fan aldrig att jag skulle få mitt bagage! Seriöst, är inte det här typ det dummaste ni har hört?:
Planet landade så långt från terminalen att vi var tvugna att ta en buss, än så länge, småjobbigt men helt normalt. Men sen lyfter idioterna på Ryanair igen för att flyga bagaget närmare terminalen, varför?! Fick vänta i över en timme på att bagaget skulle komma, och snacka om otålig jag var, Marco stog ju där utanför spärrarna och väntade på mig!

Nu har jag i alla fall fått krama och pussa på honom i flera timmar innan han var tvungen att åka till jobbet, så nu är jag alldeles övergiven! Haha. Så ikväll blir det att kika på en massa stand-up dvder jag fick i julklapp nerkurad i soffan med en kopp varm choklad. Magnus Bernér är min gud!

/B

Bye Bye Sverige

Jag säger hej då till Sverige för den här gången. Skulle egentligen åka tillbaka till Rom först den 6e men jag saknade min baby så mycket att jag igår bokade första (sämsta) flyg till Rom! Åker i natt.

Hittade perfekta flyget från Arlanda 20.00 för drygt 1.200 men medan jag höll på att fylla i uppgifterna hann någon annan jävel köpa min biljett, så nu ska jag åka från Skavsta klockan 06.50 istället och betala dubbelt så mycket! Jävla flyt man kan ha?! 







/B

GRATTIS!




Grattis Farfar Olle som blir 75 år idag!



/B


Mitt 2009


Har varit tusen gånger lugnare än 2008 på alla sätt och vis. Mindre festande, mindre resor (om man inte räknar alla resor Sthlm-Rom), mindre plugg, mindre jobb, mindre stand-up. Men det har varit ett grymt bra år i alla fall! Här kommer alla mer eller mindre viktiga händelser under året:


Januari

2009 firades in på Van dome på mayfair i London och det nya året börjades med en väldigt dyr men smaklös ravioli på Metropolitan hotell och champagne blandat med apelsinjuice till frukost.







3e januari kom vi hem efter en 5 timmars försenig med flyget.

15e januari Line kom på besök till Stockholm och vi lekte turister.

17e januari fick jag träffa mina kyrkbrinkare för första gången på typ tvåhundra år och det blev precis så galet som det bara kan bli med dessa tjejer!



 

  

   


 

20e januari jag begav mig till Rom för att hälsa på min drömkille somjag träffat där sommaren innan och stannade januari ut. 




   





Övrigt






Februari


I Februari jobbade jag faktiskt en del.

14e februari Alla hjärtans dag spenderades med Jessica, ganska misslyckad sushi och champagne med hallonsorbet.



21a februari åkte jag till fjällen med la famiglia och blev kvar en vecka.




   



Mars

Åkte ner one way till min numera, pojkvän och blev kvar hela Mars!






  






     
  


April

1a April åkte jag till Sverige och Line kom och hämtade mig på flygplatsen och vi utforskade Nyköping



 


3e april fick jag träffa mina kära kyrkbrinkare än gång till, denna gång i Eskilstuna




 
 
 



Åkte till fjällen igen med familgen.







15e april åkte jag tillbaka till Rom för då fyllde min älskling 20 år!






26e april kom Johanna och hälsade på i Rom



 





Maj


25e maj började jag plugga italienska i en skola i Italien

28e maj flyttade vi äntligen in i vår nya lägenhet!


 



Juni


3e juni besökte jag och Marco Capella Sistina. Verkligen värt att ta upp för jag hade verkligen kämpat för att komma dit, men det har fan inte varit lätt. Men nu har jag i alla fall varit där! 





6e juni tyckte jag och Cuortney att det var en bra ide att åka till stranden när det regna, det är ju faktiskt sommar?! Det var kallt och blåsigt och italienarna fick ännu en orsak att anse att turister  är idioter!

10e juni kom pappa och lillebror och hälsade på så de närmaste dagarna gjorde vi alla måste-se-saker-när-man-är-i-Rom och åkte till stranden. Pappa trodde inte att han skulle behöva någon solskyddsfaktor. Smart där papsi.

16e juni insåg jag att pappa tagit med min mobilladdare till Sverige! Jag fick prova på att leva utan mobil i ca en och en halv dag sen gav jag upp och köpte en ny telefon.

17e juni skrev jag mitt avslutningsprov i skolan fast jag hade en hel del lektioner kvar. Gick över förväntan.

19e juni var det midsommar i Sverige men det firas inte i Italien så jag och Courtney satt hemma hos mig och kikade på Sex and the city och åt chips kändes väldigt midsomrigt.

27e juni kom mamma och lillasyster på besök och då var det bara att ge sig ut på alla turistsaker en gång till! (fast Camilla fotade mest fiskmåsar i alla fall). 5e gången jag var inne i Collusseum och så spännande är det inte ens. Mamma och Camilla var gnälliga som småbarn är vi framme snart?! Jag har ont i fötterna! Jag är hungrig! Det är så varmt! Jag är törstig! Jag vill ha glass!



  



Övrigt
 


  


Juli


5e juli flydde jag hem till Sverige för att det vissa dagar helt enkelt var för varmt för att gå ut.

8e juli gick jag ut på stureplan för första gången på ett halvår! Det ni, jag sa ju att jag lugnat ner mig! Det blev Village och White Room.



 



9e juli drog vi ut på landet.

11e juli fyllde lillebror 13 år och då blev det ett jäbla kalas minsann!





16e juli tog jag en flygtur med kusin Tommy över skärgården i ett litet propellerplan, häftigt var det!










17e juli drog jag och Pernilla på stand-up och Grönan, bodde ju typ där på somrarna när jag var 14 till 16 men hade inte varit där sen dess! 



 



22a juli åkte jag tillbaka till Rom igen! Typ för varmt för att vistas utomhus om man inte åker till stranden.






Övrigt


 

  



Augusti

 






Natten mellan 9e och 10e augusti tog jag och Marco tåget till Venedig. Väl framme åkte vi in till city men gav snart upp och gick och la oss för att sova i en park, det var helt enkelt för varmt för att befinna sig där på dagtid så resten av veckan stannade vi vid hotellpoolen till 6-tiden då vi vågade oss in till city igen.


 


14e augusti tog vi tåget från Venedig till Florens efter många om och men för att vi missade tåget och var tvungna att ta ett annat tåg med en jävla omväg. Så när vi väl kom fram var det  bara att sova.

15e augusti tog vi en dagsutflykt till Pisa, vilket blev Marcos favoritstad, why? Tornet är ända anledningen att man åker dit och det finns typ inget mer heller! Men men.  På eftermiddagen kom vi tillbaka till Florens vilket är typ min favoritstad fast jag vet inte riktigt varför, grymt fint i alla fall.


















 



17e augusti var vi hemma i Rom igen.









September



4e september kom Pernilla och hälsa på och vi var turistiga. Myspys!






Oktober

 

2a oktober åkte jag till Sverige igen, stannade i två veckor och träffade nära och kära men var tydligen väldigt dålig på att ta kort

5 oktober gick till frisören vilket resulterade i gul-orange hårbotten och grådaskiga längder, hett som fan!

6e oktober gick jag till en annan frisör som fick rätta till det.

Det är allt som finns dokumenterat från den månaden och jag minns heller inget annat, Haha!


November

4e november åkte jag till Sverige och det första jag gjorde var att ta svininfluensavaccin (jag jag tillhör riskgruppen så kunde ta sprutan med gott samvete) och sen mådde jag bara skit!

6e november fyllde jag 20 år! Skulle ju firas på krogen var det tänkt men mådde fortfarande dåligt efter sprutan så Pernilla bjöd mig på Sthlm Live på Blue Moon Bar istället. Mycket trevligt.

7e november kom släkten och några vänner hem till mig för att fira min födelsedag!








28 november kom Beccieboop och hälsa på och vi var turistiga, vi shoppade julklappar och vi lekte med pärlor. Haha!





  




December

11e december kom Camilla till Rom för att julklappsshoppa med mig! Och ja vi var lite turistiga också, snart kan jag börja jobba som guide!





   



18e december åkte jag hem till Sverige för att fira jul och nyår!

24e december var det julafton som firades med hela tjocka släkten.



   
   
    
    
  



Mellandagarna spenderades med vännerna på lite fika, shopping, bowling och annat mys <3 Men utan kamera?! DOH! 

31a december, firades lugnt hemma hoss Jessica med champagne och sushi lite spel och skitsnack. 

GOTT NYTT ÅR!

 

 


RSS 2.0