Besök on the way

Ikväll kommer faster Nettan och kusin Kajsa aka Tilda hit så den här veckan blir det turista av. Troligen gör vi en dagstur till Neapel, Pompei och Vesuvio på onsdag. Annars har vi inte mycket konkret planerat mer än en jävla massa skavsår. Nya skor + värme + gå fyrtioelva mil = Aj aj aj!

/B


Meninism

Feminism Meninism

Läste nyss en intressant artikel i Cosmos UK editions Aprilnummer. Artikeln handlar om ombytta könsroller eller framför allt att det idag är männen som utsätts för diskriminering och förtryck i dagens samhället. Det förs en diskussion för och emot det här påståendet.

För-sidan menar att män dumförklaras och objektifiseras. Att mycket diskriminering anses okej om män är de utsatta, t.ex. hade en ugnsrengörare "So easy, even a man can use it" som slogan i sin reklamkampanj. Det är inte svårt att föreställa sig ramaskriken om det handlat om en borrmaskin och sloganen istället varit "So easy, even women can use it". Ett annat exempel är att klädaffärer bett sina manliga anställda att arbeta skirtless. Hur hade reaktionerna låtit om det varit kvinnor som ombetts arbeta topless?

Mot-sidan menar på att män fortfarande i genomsnitt tjänar 20% mer för samma arbete, upptar 80% av platserna i i House of Commons (ena kammaren i det brittiska parlamentet), styr över 90% av bittiska företag. 

Det känns som om dessa två för två helt olika diskussioner och jag håller med båda. Män tjänar fortfarande mer och det är inte okej men samtidigt är kampen för feminism och women's lib jämnlikhet inte ombytta roller, revange och förtryck av män!

Å andra sidan tycker jag att man ska kunna driva om allt, herregud lite självdistans tack! "Så enkelt att även kvinnor kan använda det!" känns inte allt för tabu för mig.

Tänk på det en stund!

/B

Ora legale

Som om det inte är jobbigt nog att gå upp på morgnarna som det är så ska jag tvingas upp en timme tidigare imorgon?! Kanske är dags att slänga in handuken? Varför säger man så föresten? Slänga in handduken.. 

/B

Blommor

Det var ju bara några veckor sen vi städade ut julen, så jag vet inte om jag vågar sätta upp något påskpynt för då lär det väl sitta kvar till midsommar! Men lite fina blommor gör det vårfint i lägenheten. Min pojkvän skämmer bort mig!/B


Nu är jag redo för våren

Nu har jag inhandlat två par inte högklackade skor för säsongen, imponerade? Jag brukar aldrig hitta några ickeklackade skor som jag tycker om, men nu har jag hittat två par på mindre än en vecka! Hittade även ett par GRYMT snygga grymt höga skor men dom köpte jag inte, duktigt, nu måste ni väl vara imponerade i alla fall?! Så där ja, nu är jag redo för våren och sommaren. Här har vi cirka 20 grader om dagarna och idag sken solen, vilket den inte gjort på en evighet. Hoppas den är här för att stanna för på måndag kommer faster Anette och kusin Kajsa, för de flesta mer känd som Tilda, så då blir det en massa turistande.


Vad tycks?/B


Italienized

För ett år sen tyckte jag att alla italienare var galna som gick omkring i vinterjacka fast det är 20 grader varmt, det är liksom nästan svensk sommar! Men nu går jag också omkring i vinterjacka och fodrade skor och fryser bara jag ser turisterna i sina t-shirts och sandaler. Jag lovar att jag har varmare kläder på mig än er hemma i Sverige fast jag har nästan 20 grader varmare!

Nu ska jag gå till Termini och kolla resor till Napoli. A dopo! 

/B

Jordgubbstårtedagen

Våffeldagen i all ära men jag äger inget våffeljärn och vet faktiskt inte ens om det finns i det här landet så det fick bli en jordgubbståredag istället. Vilket duger bra åt mig, för det är ju faktiskt godare!/B

Felkopplad

Jag håller på att garva ihjäl mig! Fick ett sms från min faster och istället för att svara så ringde jag upp henne. Jag tryckte på ring upp avsändare. Problemet är bara att det är en man som svarar på italienska. Jag dubbelkollar att det står Anette och ett svenskt nummer på displayen fyrtioelva gånger medan jag halvt förvirrat försöker förklara för mannen i luren att jag ringde ett svenskt nummer, som om han skulle bry sig? Vad slog du för nummer frågar han så jag läser upp min fasters nummer som står på displayen och han säger att jag måste ha slagit fel. Nej säger jag det har jag inte jag ser ju numret framför mig på displayen! Vid det här laget är jag helt övertygad om att det är min faster som gett telefonen till någon italiensktalade kollega som driver med mig. Så jag frågar mannen, ursäkta men det är inte så att du driver med mig? Nej säger han, sökte du någon speciell? Ja, min faster. Nej då måste du ha slagit fel nummer säger han, du har kommit till hotell "någonting". Jag frågar en gång till om han inte driver med mig innan jag ber om ursäkt och lägger på. Sen ringer jag upp igen och min faster svarar, hade det varit så att hon drivit med mig hade hon inte kunnat hålla för skratt. Mannen jag pratade med måste tyckt att jag var helt galen som vägrar tro på att jag slagit fel nummer, vilket jag ju inte heller gjort och sen tjatar om att han driver med mig. Enda anledningen jag kan komma på är att jag inte hade 0046 innan, men det håller inte heller för jag har ringt min faster på det nummret tidigare. Och eftersom min mobilnummer är svenskt så behöver jag 0039, italienska riktnumret för att komma till en italiensk telefon, så det måste ha blivit någon felkoppling eller något. Det hela går inte ihop 

/B

onsdag

Igår var jag fruktansvärt dålig på att fota, annars brukar jag fota hur mycket som helst, jaja här kommer iaf två bilder.


/B


Jordgubbar

Mötte upp Johanna igårkväll och vi orienterade oss förvånansvärt lätt till Campo di fiori för aperitivo och pizza, väldigt mysigt. Lär hända igen!Imorse börjat jag och ljubavi med att äta frukost på en bar med alldeles för många C:n för att jag någonsin skulle kunna stava till det eller uttala det. Gott var det i alla fall. Sen har vi mest yrt omkring hela dagen. Köpte ett par ballerinaskor också nu till våren. Nu sitter jag och käkar jordgubbar, så sjukt gott jag skulle nog kunna leva på jordgubbar. Men det ska jag inte, snart är dags för middag och sen är det nog bio som gäller.

/B


PS. I Love You

Såg nyss filmen och fan vad besviken jag blev! Ville ju att den skulle vara som boken! Men nej allt var bara fel, fel, fel. Hade jag inte läst boken hade jag säkert tyckt den var bra, för då hade jag ju inte vetat hur den skulle vara.

/B

Jag hjärta dig

Bilder från igår.   


/B


Filmkväll

Sitter och kollar på John Tucker Must Die. Typisk, ytlig amerikans tonårsfilm men riktigt rolig. Sett den tidigare på Kyrkbrinken, då hade jag nybakta kanelbullar och finfint sällskap, nu sitter jag här själv och äter mandariner, vilket nerköp! Hoppas älsklingen kommer hem från jobbet snart och räddar mig från min ensamhet! Haha.

/B

Söndag

Jag känner att det här med tidiga mornar inte riktigt är min grej! Haha. Men jag har i alla fall varit vaken i flera timmar utan att få huvudvärk än så det är alltid något! Nu ska jag försöka sysselsätta mig så gott jag kan i någon timme framåt innan det är back to work som gäller.

/B

dadam

Gissa vad?! Ja, jag har huvudvärk igen! Pallar inte. Nu ska jag nog försöka sova bort skiten. Gonatt!

/B

Sitta-i-en-park-och-läsa-säsongen

Molnen vann kampen över solen och har nu ockuperat hela himmelen. Så jag passade på att ta mig till bokaffären och handlade lite läsbart nu till sitta-i-en-park-och-läsa-säsongen som har börjat. Så nu måste jag säga att jag tycker att det är dags för solen att ta revange, så att jag kan parkera mig på en bänk eller i gräset med mina böcker och min tidning.Jag köpte Overheard in a Dream av Torey Hayden, så nu kommer jag antagligen sitta högröd i ansiktet av ilska där på min bänk. Köpte också Cosmos UK edition och Sophie Kinsellas Ti ricordi di me? (Remember Me?). Sist jag köpte en bok på italienska läste jag aldrig ut den och då skyllde jag på att boken var dålig. Nu är det upp till bevis att jag faktiskt klarar att läsa en bok på italienska!

/B

Godmorgon!

12 timmars sömn senare och mitt huvud känns mycket bättre, lite omtumlat men bättre! Ute pågår en hektiskt och jämn strid mellan sol och moln. Moln, sol, moln, sol, moln, sol. Medan jag klär på mig och äter frukost kör jag några hejaramsor för solen!

/B

Mitt internet gör revolt

Mitt internet bråkar med mig, det liksom funkar precis så läge att man tror att nu så, och sen lägger det av igen. Suck.

Sen har jag huvudvärk. Jag har det mest hela tiden numera, misstänker att det är min syn som försämrats igen så att styrkan på mina linser och glasögon är för svaga. Min syn försämras ju konstant, snart blir jag fan blind! Min syn har gått från perfekt till katastrof de senaste tio åren. Optikerna säger att man måste vänta tills synen stabiliseras innan man kan operera ögonen, men det verkar ju inte mina ögon ha några planer på att göra.

/B

The Swedish fikaFör ett par dagar sen gick jag med i facebookgruppen The Swedish fika och det fick mig att inse hur mycket jag saknar det här men att träffa kompisarna för en fika. Okej nu ljög jag jag visste redan hur mycket jag saknade det men det blev så påtagligt på något sätt. Det finns ju inte ens ett ord för fika på italienska (rätta mig om jag har fel). Det närmsta jag kan komma på är prendere un caffè. Men det är inte alls samma mysiga grej som hemma i Sverige, i Italien står man upp vid en bardisk och dricker sitt kaffe, snabbast vinner! Visst finns det barer som har bord så man kan sätta sig ner, men italienarna tror antagligen att du är efterbliven som behöver mer än 3 minuter för att dricka upp ditt kaffe! Och där kommer vi till problem nr 2. Italienarna är inte duktiga på fika, det ända dom kan är tiramisù och glass och ja kaffe såklart. Inga kanelbullar eller hallonpajer att tala om!

När jag kommer till Sverige ska jag fika gärnet, ska lägga upp ett schema där jag går från fik till fik för att fika med alla mina vänner! Ett fikamarathon! 

Min absoluta fikafavorit chai-latte och morotskaka. Chai-latte finns inte i Italien, och inte morotskaka heller!

Fika Sverige - Italien

Sverige 1(00000000)
Italien 0

/B

Nej tack!

Nej jag vill inte ha en moppe, jag är rädd!

/B

Gårdagskvällen

 
Middag


Bio


/B


sommar på ingång

Picknick i gräset! Hur mysigt är inte det?! Vi köpte med oss pizza, ananas, jordgubbar, björnbär, öl och iste och gick till Parco Traiano, där vi satte oss och picknickade i gräset. Bästa dagen på länge!

Det börjar verkligen bli vår sommar här. Anette och Tilda, ta med sommarkläder till mig! Finns på vinden hemma hos mamma och pappa. Bikinis också, det blir nog badväder snart. Tack! :)

Bilder från kvällen kommer senare för jag orkar inte ladda upp fler bilder nu.


/B 

DET ÄR SOMMAR!

Sommaren är äntligen här så jag har fan inte tid att blogga, hejdå!

/B

En dag i solen

Idag föreslog Johanna att jag skulle ta mig till Villa Borgese och göra henne sällskap i solen. Låter fint tänkte jag, sen att jag inte kände tjejen eller ens pratat med henne mer än ett par minuter på msn gjorde inte så mycket. Eftersom jag börjat känna igen de olika duvorna i parken kom vi fram till att det var tur att Johanna sökt kontakt med mig innan jag försökte bekanta mig närmare med duvorna i brist på bättre sällskap. Vi hade trevligt i alla fall och solen sken och någon förvirrad gubbe sjöng, livemusik är alltid trevligt... ehm.

/B 


Jag har tekniken emot mig

Mitt internet har inte alls varit lika pigg som jag på att surfa idag utan har varit envis som en åsna och vägrat att fungera.

Jag blir så trött på att saker och ting inte bara kan fungera som dom ska? När jag pratar i telefon bryts det varannan minut för att jag inte har någon mottagning och internet funkar bara när det själv känner för det. Det är som om tekniken försöker frysa ut mig ur den mäskliga gemenskapen genom att omöjliggöra för kommunikation! Taskigt.

/B

Äntligen måndag!

... eller?

Godmorgon på er! Jag vaknade tidigt i morse så har redan hunit äta frukost, diska, städa och sätta på en tvättmaskin. Hej hemmafru?!

Annars är inte mycket annat planerat för dagen nu ska jag slå mig ner i soffan och kika på det senaste avsnittet av Desperate Housewifes.

/B

dagens confessionJag har sett den här filmen ungefär fyrtioelva gånger mer än vad som kan vara hälsosamt. Den är en riktigt må-bra-film. Jag brukar inte gilla att se en film mer än en gång men den här kan jag se hur många gånger som helst! Jag är så glad att jag lät Beccieboop övertala mig att köpa den när hon var här. Är det då Zac Efron som får mitt hjärta att banka kan man undra? Knappast! Det är John Travolta, han spelar rollen som Edna så jävla bra att jag typ blir kär varje gång jag ser honom, eh henne... Hm.

/B

Dilemma


Jag insåg igår att det kanske inte var världens smartaste att byta hårfärg efter över fem år, mina kläder passar ju inte lika bra till min nya hårfärg! Och inte mina ögonbryn heller! Så nu måste lära mig att sminka ögonbrynen. Jag har sminkat mina ögonbryn en gång i mitt liv och då var jag utklädd till påskkärring! Haha, dagens i-landsproblem. Det får bli en ögonbrynspennjakt någon av de närmsta dagarna. Kanske lite svarta kläder också, det är den ända färgen jag tycker passar riktigt bra till mitt rödbruna hår.


/B

Blondiner har kanske roligare ändå

Det blev ingen utgång för mig igår. Missade sista tunnelbanan eftersom gästen kom så sent, så det kändes mer som det var dags att gå hem från krogen än till krogen. Så jag gick hem och la mig i stället. Men jag kunde inte sova alls, jag vred och vände mig hela natten men ingenting var skönt! Nu är jag trött och grinig, och du var jag inte ens ute igår!

/B

tick tack tick tack

Jag sitter här och stirrar irriterat på klockan. Redo att dra ut och slå hål på myten blondiner har roligare, utgång står på schemat. Men först har jag en check-in som måste avklaras, men de jävla gästerna har inte kommit ännu. De skulle varit här för 1-2 timmar sedan. Hoppas verkligen att dom kommer innan tunnelbanan slutar gå 01.30, känns ju lite lamt att ta nattbussen till krogen!

Tunnelbana

Stockholm: tunnelbanan går hela natten på helgerna!
Rom: tunnelbanan stänger 01.30 på helgerna och 23.30 på vardagar
Stockholm 1 - Rom 0

Stockholm: mobilerna funkar.
Rom: mobilerna funkar inte för fem öre. vad gör man om tunnelbanan står stilla och man ska möta någon?
Stockholm 2 - Rom 0

Rom: tunnelbanorna går när dom ska, är inte inställda eller försenade
Stockholm: tunnelbanorna är i mer regel än undantag försenade
Stockholm 2 - Rom 1

Det suger att jag har hunnit skriva det här inlägget och gästerna har fortfarande inte kommit!
Hade jag varit nagelbitare hade jag inte haft några naglar kvar vid det här laget!

/B

På väg...Bilderna är tagna i lägenheten, i hissen och i porten, bra där. Haha!

/B

Lite regn har väl ingen dött av?

Jag skulle gå ut och gå tänkte jag. Jag han till soptunnan så började det regna. Äsch tänkte jag. Lite regn har väl ingen dött av. Så jag började gå i alla fall. Ni vet hur det blir små mörka prickar av regnet på kläderna? Efter mindre än fem minuter var jag inte prickig längre. Jag hade så många mörka prickar att det inte gick att skilja dom från varandra. Jag var genomvåt. När jag kom hem igen efter en kvart kändes det troligare att jag ägnat mig åt klädsimm än promenad. Jackan som jag tills idag trott var iallafall någorlunda vattentät kunde jag vrida vatten ur. Tröjan under var dyngsur. Skorna jag hade på mig kommer nog inte torka innan nästa vinter.

Som jag sagt många gånger att: regnar det cats and dogs i London så regnar det fan elefanti e giraffe i Rom!
Nu har jag lite mer förståelse för varför italienare försvinner som myror så fort det börjar dugga! Seriöst. Det spelar ingen roll vart italienarna är på väg. Regnar det ställer det sig under ett tag och väntar på att det ska gå över. Inte undra på att italienare alltid är sena!

/B

Med håret i fokus
Alltså jag måste säga att frisörer var fan bättre förr! Förra gången jag färgade håret skulle jag färga blonda slingor i utväxten i två nyanser, jag fick en orangeaprikos utväxt! Gick till en annan frisör dagen efter som fick fixa till det.

Den här gången skulle jag ha mörkt hår, pekar på en sån där toffs som dom har, men jag fick ändå blont hår! Blondare än min riktiga hårfärg! Det var en färgskala jag valde den näst mörkaste men jag fick något mellan den ljusaste och den näst ljusaste, vafan! Så frisören fick göra om det och håret blev typ rött! Jag ber om mörkbrunt och frisören gör först blont sen rött! Seriöst?!

Nu är mitt hår mörkt i alla fall, mörkrött!


/B


Bildbevis
/B


Brunett

Nu är jag brunett!

/B

Bye bye blondie

Fortfarande blondin... men inte länge till!

/B

Brunett är hett

Imorgon är det dags att slå hål på myten blondiner har roligare, ja planen är att jag ska bli mörkhårig, jag vet inte riktigt hur mörk jag vill bli än, men helt klart ingen blondin längre efter imorgon! Känns som det är dags, har haft mer eller mindre blonderat hår sen jag gick i högstadiet. Time for a change och inga mer creepy italienare (hoppas!).
Är ändå lite nervös efter katastroffärgningen sist jag var hos frisören. Att jag nu ska göra det på italienska känns inte helt safe, så håll tummarna för mig! Men å andra sidan det kan ju knappast bli värre än sist!

/B

Soptunna 1A

Minns ni att jag la ut den här bilden för ett tag sen? Då tyckte jag att det var lite skumt.Nu har jag sett samma(?) vandrande soptunna på två andra platser i Rom! Vem sysslar med att köra omkring en sån här?och vem fan parkerar på ett övergångställ?!
/B

Konstiga moln


/B

Paket

Idag kom ett paket från Sverige med posten, laddat med p-piller och godis. Jag var lite orolig att de skulle ta paketet i tullen, ett paket med små blå och gröna piller kändes inte som det mest populära, men det kom fram.


Med kom också en inte allt för nykter hälsning.

 


/B


Fredag

Denna fredagskväll kör jag parlamentetmaraton, de har lagt ut senaste säsongen på tv4 play. Har dessutom kanelbullar på jäsning och min huvudvärk är borta. Awsome!

Har Betnér slutat med parlamentet eller?

/B

Huvudvärk

Jag har ont i huvudet så tyck synd om mig! Buhu

/B

Igår kort och gottIgår började vi dagen med hamburgare sen begav vi oss ut på Roms gator, gick omkring ett tag. Åt middag i närheten av Piazza Navona och gick ännu lite mera.  Satte oss på en pub och tog något att dricka och sen avslutade vi kvällen med bio, en italiensk film som inte var någon höjdare.

/B

varför?

What's up med alla dessa insekter?

zaras skyltfönster.Är det tänkt att de ska göra en på shoppinghumör?

/B

Bloggtorka

Bloggtorka. Har verkligen ingenting att skriva, antagligen för att det inte har hänt ett piss idag! Återkommer imorgon när jag har något vettigt att skriva.

Ha en bra kväll!

/B

PUSS


/B


4 timmar fòr tidigt

God morgon vàrlden! Efter en italiensk frukost (=cappuccino och croassiant) sitter jag pà jobbet och kànner jag mig smàtt illamàende. Ha en bra dag!

/B

RSS 2.0