Titta vad härligt väder vi har!

Idag mötte jag upp Marco när han slutat jobbet och så gick vi omkring i ottavianoområdet kring St.Pietro och Castel sant Angelo. Så åt vi glass också så klart, hur mysigt som helst! Titta vad härligt väder vi har! Hoppas hoppas hoppas att det håller i sig till imorgon!

Här kommer en massa bilder:









/B

Improviserad majbrasa?

Ikväll är det valborg, kul för er hemma i Sverige för jag lär inte få se någon brasa om jag inte tänder eld på något själv... Har föresten inte sett någon majbrasa på flera år men inte har jag lidit utav det, så jag skiter nog i det där med att leka pyroman. Och det är väl typ vad valborg går ut på, ja förutom att hinka i sig litervis med sprit. Have fun!

Men imorgon är det festa di primo maggio här i Italien så då ska vi picknicka i gräset och gå på konsert.

/B

Men solen då?

Idag skulle jag och Johanna sola i Villa Borghese var det tänkt, men det gick ju inte så bra när solen svek oss. Planen är att bli pepparkakor innan midsommar när vi ska till Sverige, men det ser ju inte så ljust ut. Eller snarare vi ser väldigt ljusa ut.





Så här sur blev Johanna när solen gick och gömde sig.


/B

Dagen som gått

Idag mötte jag upp älskligen vid Piazza Venezia för att äta lunch. Vi valde en turistfälla precis vid Pantheon, sen vidare till Piazza Navona för efterrätt, glass så klart! Sen tog vi oss till Villa Borghese och plaserade oss i gräset. Vi har typ svenskt sommarväder här nu!

Jag har blivit jävligt dålig på att ta kort på senaste. Här kommer iaf några från Villa Borghese idag.







Ikväll blir det hämtpizza, öl och fotboll. Barca-Inter. Hoppas Inter vinner, annars får jag en pojkvän med dåligt humör.


/B

Vilket strålande solsken

"Vilken underbar dag. Vilket strålande solsken. Det var en dag som denna som bröderna McGillicuddy mördade sin mor med en yxa"

W.C. Fields


 Ja godmorgon då!

/B


Köttfärssås

Ikväll har jag haft Johanna på besök, vi lagade köttfärssås som efter många om och men och skeptiska blickar från Johanna faktiskt blev riktigt god! Med Felix tomatketchup, åh så mycket godare än italiensk ketchup!



Bilden är från en av våra kvällar vid Campo di Fiori, för att följa upp på temat från förra inlägget, det är nog inte svårt att gissa om denna fagra dam hör till kategorin italienare eller kategorin turist.



Mitt internet bråkar med mig, så det får räcka för ikväll, gonatt!

/B

italienare vs turist?

Det är lite kul att nu ser man verkligen skillnad på italienare och turister. Turisterna går runt i flip-flops och t-shirts medan italienarna fortfarande går runt i vinterjackor och stövlar! Jag har tidigare mer passat in som italienare men nu går det fan inte längre så jag har väl blivit något av ett mellanting, stövlarna har blivit ersatta av ballerinaskor och romarsandaler, vinterjackan har blivit utbytt mot skinnjackan eller tygjacka och de använder jag ändå bara när det är tråkigt väder, annars nöjer jag mig med en kofta.

Italienarna ränner fortfarande omkring i varmare kläder än många svenskar har på sig i Sverige mitt i vintern och vi har 23 grader varmt! Och folk säger att jag är frusen av mig?!

/B

Italienarna kan det här med att krångla till det

Solen svek mig efter en stund, kanske var lika bra, annars hade jag väl bränt mig igen men det är så skönt att sitta där och läsa en bok, sitta-i-en-park-och-läsa-säsongen har definitivt börjat! Jag passade på att inhandla ingredienserna till en marängswisch på vägen hem. Ska bli grymt gott, minns inte ens när jag åt det sist. Men italienarna ska fan krångla till det för mig, här kan man minsann inte handla maränger i en mataffär, nej nej, man måste ta sig till en biscoteria, en kakaffär och köpa maränger per hekto. Aja handgjorda färska maränger blev det i alla fall. Inte kan man handla frimärken i en vettig affär heller då måste man gå till en tabaccheria, en tobaksaffär, för det är ju logiskt? Sen sprider de ut allting i affären i en jävla konstig ordning det är en jävla skattjakt när man ska handla, man tycker ju att socker, bakpulver, mjöl, havregryn och kakao ska vara på ungefär samma ställe men nej sockret ska stå vid vattnet, mjölet ska stå i andra änden av affären tillsammans med bakpulvret, ett rätt i alla fall, men kakao ska finnas bland kaffet. Havregryn, om det ens finns så finns det bland flingorna... Det är inte annat än att man blir förvirrad.

Om en timme eller så är det back to work som gäller. Fan vad jag längtar till 3e maj när jag får mitt liv tillbaka, lite grann i alla fall.

/B

Sunshine

Nu har jag smörjt in mig i solskyddsfaktor och rakat mina ben för första gången i år! Packat i-poden och en bok och är just nu på väg ut genom dörren ut i solen! Yeay yeay yeay!

/B

Den svarta svanen

"...Fundera då följande fråga. Hur länge kan du vara utan flygtrafik innan livet blir outhärdligt? Och hur länge kan internet ligga nere innan det börjar koka i skallen? Tio sekunder, en halv minut, en timme?
Internet är för många av oss på samma nivå som syre och vatten, en grundläggande förutsättning för modernt liv.
Vi behöver det för att jobba, för att använda våra pengar, för att kommunicera med våra vänner, för att utöva våra medborgerliga rättigheter.
Allt fler viktiga funktioner är mer eller mindre beroende av ständig uppkoppling; telefoni, el, vatten, sjukvård, börser. Många myndigheter, företag och människor har sina viktiga dokument på nätet.
Ett totalt stopp för internet skulle på några minuter få stora delar av samhället att stanna upp, åtminstone tillfälligt. Det skulle kasta oss trettio år tillbaka i tiden, till en värld av faxar, kontanter, kartor och stadsbud. Att kunna googla fram en lösning på ett vardagsproblem skulle vara ett minne blott..."

Texten är ett urklipp ur en artikel på e24.se/business. För att läsa hela artikeln klicka här!

Förstå om internet skulle lägga ner, förstå att vi skulle gå tillbaka till en tid långt innan jag föddes! Förstå att det inte bara handlar om att kommunisera med gamla vänner på facebook eller snacka skit med bästa vännen på msn. Allt skulle sluta fungera. Vi är beroende av internet i allt vi gör! Som det står i artikeln stora delar av samhället skulle skulle stanna upp. Vad gör vi utan internet?
 
I 3an hade vi lektioner i hur man googlade fram information på nätet, förstå att vi har växt upp med den möjligheten, förstå att om vi plötsligt inte skulle kunna göra det, vi har internet i mobilen, vi har google med oss överallt! Vi skulle omöjligt kunna släpa omkring på hela nationalencyklopedin. För ett tag sen ringde jag min syster och bad henne googla fram ett recept på kladdkaka, hon var på IKEA men klickade snabbt fram det på mobilen.
Jag menar min lillebror satt och spelade spel på nätet när han var typ fyra! Om jag har vuxit upp med internet, vad har då inte han gjort? Och ännu mer de barn som föds idag. Det skulle bli som ett plötsligt handikapp för oss om internet la ner, som att förlora en viktig egenskap!
Förstå att utan internet, hur skulle ni då kunna läsa min blogg?!

/B


sjuker

Jag mår inte riktigt så där hundra. Hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk igen, jag pallar verkligen inte det! Ikväll blir det att dricka en kopp te och sen sova tidigt hur mycket tantvarning det än må vara (de senaste tre orden gav mig helt klart ett tantpoäng till).

Hon bah, jag bah, sen bah lixom asså bah omg lol! Jobbar på att dämpa min tantvarning några steg. Medelåldern av tant och fjortis borde väl bli rätt passande? Eller nej det blir mer 30-40årsåldern? Hm DaDa, snutten!

/B (sjuker, den 8e dvärgen)

orkar inte mer, vill inte vara kvar

Sen kunde jag inte mer på den låten.

Jag orkar verkligen inte ens vara vaken just nu! Ännu mindre vill jag vara här, och jobba vill jag inte göra alls! Blä blä blä! Jag är en väldigt mogen tant. Men det är klart börjar man närma sig pensionsåldern kanske det är befogat att vara trött på jobbet?

/B

Tantvarning

Seriöst Johanna, du har rätt jag börjar bli gammal, riktigt gammal! Idag har jag på riktigt bakat bröd och lagat soppa! Innan jag vet ordet av kommer jag väl sitta här och virka?!

Om sanningen ska fram handlade det mycket om att jag inte hade någon mat hemma och inte orkade gå och handla, men i alla fall. Jag är 20 år gammal tant!

/B

Midsommar

Jag har inte varit i Sverige sen 6e januari och inte ska jag dit heller förren midsommar! Då har jag varit i Italien över 6 månader! Så länge har jag aldrig varit hemifrån Jag saknar Sverige, men inte Sverige som det är just nu, grått och trist, jag saknar svensk sommar! Därför passar det kanon att jag kommer hem till midsommar! Men tiden får gärna gå rätt fort!



Det har ju blivit tillökning i kusinskaran så det behövs ett nytt foto! Får bli till midsommar, jag räknar med att alla kommer vara på landet då, annars blir jag riktigt ledsen!

/B


Elefanti e giraffe

Nu regnar det så där igen, elefanti e giraffe! Det är så härligt när skorna redan är dyngsura när man sätter på dem på morgonen! Att sen det känns som man promenerar genom ett oändligt vattenfall när man går till jobbet med ett trasigt paraply är ju bara pricken över i-t! Nu sitter jag här med vattenpölar i skorna, hur är det möjligt att vattnet kommer in i skorna men inte ut igen? Ett par gummistövlar hade aldrig suttit bättre än just nu!

Godmorgon förresten!

Det finns verkligen ingenting vettigare att skriva. Jag jobbar bara, och det är inte så spännande när vattnet fungerar.  Det är hysteriskt lugnt, har varit många avbokningar, vet inte om det berott på vulkanen eller att vi fått dåligt rykte. Jag menar häromdagen kom det någon som hade lyckats boka ett rum för 5 personer och parkeringsplats! Det var antagligen den förra ägaren som tagit emot den beställningen, hon verkar tycka att det går bra att ställa in en extrasäng på höjden i garderoben eller ge dem en madrass att lägga i badkaret?! Sen verkar hon tycka att parkera utmed den allmänna gatan räknas som hyrd parkeringsplats?! Snacka om att jag skämdes när jag gjorde den incheckningen!

- Ehm, vi har inget rum för 5 personer, ingen parkeringsplats och inget varmvatten, hoppas ni ska trivas!

/B

Jag älskar dig


/B


Regn

Vi har dödstrist väder här idag. Men det kanske är lika bra med tanke på hur mina axlar mår. Här har vi verkligen aprilväder, ena stunden är det skinande sol, nästa öser regnet ner. Men häromdagen slog allt när det var skinande sol på förmiddagen, hagel på eftermiddagen och sen sol igen till kvällen!

Oj, jag skrev verkligen ett helt inlägg bara om vädret. Då har man verkligen ingenting att säga?!

/B

En halvkul bild jag tog


/B


Solbränd

På väg hem från jobbet stoppade jag i en park och satte mig ner och läste nån timme eller två, och tror ni inte att jag lyckades bränna mig på axlarna då!? Nu är det inte bara myggbetten som kliar på mig. Men jag är förvånansvärt nöjd med tillvaron ändå. De senaste dagarna har fått mig att inte reta upp mig på minsta lilla.

Nu ska jag titta på Roast på Berns på web-tv, älskar detta underbara fenomen!

/B

Vatten vatten bara vanligt vatten

VARMVATTNET FUNKAR!

/B

Vi skulle bara

...vila ögonen en stund. Den stunden blev ganska lång och vi vaknade för en timme sen, så nu har vi käkat middag och det är dags att sova igen för att orka upp och jobba imorgon?

Rörmokaren kommer! Fast det skulle han i och för sig ha gjort idag också, hrmf..

/B

Puss

Vi har haft det hur mysigt som helst. Först hade vi oss ett glasskalas vid S. Maria Maggiore. Gott! Sen tog vi oss till en park och placerade oss i gräset. Somnade nog till en stund där i solen i min älsklings famn. Mys! 

Första positiva inlägget jag skriver på länge? 

  


Laddade upp bilderna i miniformat för att jag är osminkad och superhet. Ytlig? Den röda pricken på min kind är ett myggbett, haha så nu vet ni det, har halva kroppen fyllda av sånna. Och dom kliar på mig, nu ska jag ta och klia tillbaka. A dopo!

/B


Fan fan fan!

Godmorgon, vilken underbar dag! Solen skiner, fåglarna kvittrar och varmvattnet fungerar. Den jävla rörmokaren kommer inte idag heller, utan imorgon, så inget varmvatten på ytterligare 24 timmar. Hur jälva kasst känns inte det?! Och det är jag som får ta all skit. Jag kommer nog för alltid ha något emot rörmokare från och med idag. De har gått om kackerlackor på min HATA-lista! Och jag hatar Italien också, vad är det för fel på dom? Varmvattnet funkar inte, bara gör något! Väntar på en ny varmvattenpanna som aldrig kommer får inte vattnet att fungera?! Hitta en annan panna! Vart fan ska dom skicka den ifrån, Paraguay? Skulle det här någonsin hända i Sverige?! Jag tror inte det!

/B

Ännu ett par kloka ord från Diesel


/B


non preoccuparti, ci penso io

Alltså jag spyr på det här, alltihop!

Oroa dig inte, det fixar jag.
-Men gör något då för in i helvete det kommer inte lösa sig själv!

/B

plumber dumber

Jag funderar på att bli rörmokare, så handlingsförlamade som de italienska rörmokarna verkar vara skulle jag ju klara mig bra med mina noll kunskaper i rörmokeri. Eller så lär jag mig faktiskt hur man gör så vill alla anställa mig sen eftersom jag är den ända rörmokaren i hela jävla Italien som faktiskt gör sitt jobb!

Nej det verkar överambitiöst.

/B

Jag har tagit mig vatten över huvudet!

Ville bara klargöra att det är fortfarande lika kaosartat om inte värre! Vulkaner och vattenfall försvårar min situation något enormt! Kunde inte allt det här bara väntat en månad? Eller ännu bättre hänt för en månad sen?!

/B

KOAS

Fan vad jag längtar tills de här veckorna är över så jag kan få tillbaka mitt liv, eller i alla fall få något liv över huvud taget. Det är kaos här! Det är ett kokhett vattenfall från balkongen, på riktigt. Varmvattenberedaren är trasig och assistenza caldaia, varmvattenberedareassistens eller rörmokaren eller vad det nu betyder som ska komma kan inte göra något fören den nya varmvattenberedaren han beställt kommer. GAH! 

/B

Parader och spektakel på min gata

Nu är det ännu en parad utanför mitt hus, och jag bor inte ens på samma ställe som sist! Vad är det här? Är det mig dom hyllar? Sist var ungefär ett år sen och då var det ett tiotal målade lastbilar och flak som åkte förbi samt reaggemänniskor som dansa, sjöng och skrek, den här gången var det färgade män i vita och orangea hattar som skrek saker på ett språk jag inte förstod, de firade i alla fall Föreningen av mänskligheten, vad som nu menades med det? Dessutom har det passerat förbi ett kolossalt demonstrationståg för ett tag sen. Vad vill de mig?

Reaggemänniskorna var lite mer av en upplevelse för där blev jag ofrivilligt delaktig i spektaklet. Jag låg och sov middag av någon anledning när det plötsligt börjar dunka massa trummor utanför på gatan. Yrvaken i pyjamas och med tovit hår sticker jag ut huvudet genom fönstret i samma stund som ett flak med en man med mikrofon passerar. I mikrofonen uppmuntrar han alla att vända sig om och vinka åt signorinan på andra våningen. Varpå hela paraden vänder sig upp mot mitt fönster och börjar vinka. Jag kastar mig ner på golvet, men ångrar mig rätt snabbt, reser mig upp och vinkar tillbaka, det är ju ändå inte varje dag man har en hel parad som vinkar åt en?

/B

Älsklingens födelsedag

Födelsedagsbarn


Födelsedagspuss


Födelsedagspresenter




Födelsedagstårta


Födelsedagsmiddag





/B


Lördag

Jag mår faktiskt lite bättre idag. Tur det för jag vet inte hur många gånger jag sparkade av mig alla täcken för att fem minuter huttra under dem igen.


Den här bilden är från älsklings födelsedagsmiddag som mamma och pappa bjöd på, Marco hälsar tack! Mer bilder kommer senare ikväll vågar jag nästan lova :)

/B

Sjuk

Fyyy fan vad dåligt jag mår! Min rygg har typ gått av och jag har feber och huvudvärk och är förkyld! Bara svettas och fryser om vartannat. Med undantag för att jag kallsvettas emellanåt. För tillfället är jag nerbäddad under tre täcken, värmefläkten är på och jag satte på mig de varmaste kläderna jag kunde hitta, ändå sitter jag här och skakar. Höll på att svimma på jobbet tror jag, har aldrig svimmat i hela mitt liv, men fan vad obehagligt det var att bara nästan svimma! Åh vilken härlig dag!

Har varit riktigt dålig på att uppdatera på senaste, och tror faktiskt inte att jag pallar göra det ikväll heller. Utlovade bilder får komma imorgon eller när jag mår bättre.

Hoppas ni har en bättre kväll än mig!

/B


.

Jävla tekniker stökar ner!

/B

Natti Natti

Tänkte mest säga gonatt och att bilder från dagen kommer imorgon. Så gonatt, bilder kommer imorgon ;)




Smakprov


/B


So far no disaster

Första dagen avklarad! Jag har fått lite mer ansvar än jag bett om, men inga katastrofer än så länge! Duktig Belinda! ;)

/B

Hjälp mig"


Jag har ett litet problem. På torsdag fyller min ljubavi år, men vad tusan ska jag ge honom?! Förslag?

/B


Out of order

Nu är jag hemma och elen funkar i alla fall som den ska igen, tur det! Jag är så jävla trött på Italien och att ingenting ska funka som det ska eller komma i tid! Nu syftar jag framför allt på jobbet, jag har fan olika tekniker där var och varannan dag som ska fixa någonting och som alltid är försenade!

Till något helt annat: Fyfan vad stökigt det är här! Det ser på riktigt ut som ett jävla bombnedslag! Och ni som känner mig vet att det krävs en del för att jag ska gnälla om att det är stökigt. Men stökigt är det, jag lovar att vi aldrig haft så här stökigt sen vi flyattade in i den här lägenheten. Nästan så att jag vill göra något åt det. Haha.

/B


Vi är utan el!

Imorse la elen av i hela huset. Nu är jag på jobbet och hoppas på att den funkar igen, så att inte allt i kyl och frys hunnit blivit förstört. Typsikt nog storhandlade vi igår! Timing.

Nu ska jag hem och kolla läget. Håll tummarna!

/B

Blåsningen

Fy fan vad bra det är att Playkanalerna finns! Jag kan ju se de flesta bra svenska teveprogram härifrån, helt grymt! Suttit och kollat på flera avsnitt av Blåsningen idag och kunde inte sluta skratta när de blåste Johan Glans det var så jälvla klockrent!






/B

But you're not blonde

- Are you Italian?
- No I'm Swedish.
- Aa, Sweden... But you're not blonde?
- No.

/B

Blixt och dunder

Det är ett jävla oväder här! Det ska tydligen vara det ett par dagar. Trist!

/B

.

Jag är helt slut! Har varit fyra jobbiga dagar och så här ska det hålla på i fyra VECKOR! Solen skiner och det är varmt men jag orkar verkligen inte gå ut, jag orkar inte röra mig alls! Jag har ont i ryggen, ont i fötterna och ont i högerarmen. Önskar att jag kunde transportera mig till närmsta park genom att blinka. Fan det funkade inte. Gah!

/B

I-podbekymmer

Hade helt glömt bort att jag köpt nya i-podlurar när vi var i Neapel för två veckor sen. Hittade dem igår kväll så i-poden har gått varm idag. Fail av mig att köpa en tegelsten på 80gb, som om jag ens har så mycket musik? Sen kan man tydligen se på film på den där mini-displayen med, men jag har fortfarande inte fattat hur det är tänkt att man ska lägga in dom? Jag har ändå haft den i iaf 5 år och jag är fortfarande helt lost. Och har säkert inte lagt in ny musik på i alla fall 3! Men men får väl skylla på att jag var ung och dum och skulle ha det bästa och värsta av allt. Nu har jag vuxit upp och lärt mig... eller? 
Finns det någon tekniskt begåvad person där ute som vill sysslesätta sig denna lördagkväll med att ladda på ny musik och ett par filmer i min i-pod? Schyssta rå?



/B


Korkad kärlek


/B


Godnatt?

Tänkte precis borsta tänderna och gå och lägga mig men så råkade jag få syn på klockan och insåg att den inte ens var 9! Tror jag börjar bli gammal. Får väl ta och hålla mig vaken en stund till. Vad ska man då hitta på?

/B

Remember me

Efter att vi trampat omkring i trampbåten här om dagen var vi och såg Remember me på bio. Det var rätt spontat och eftersom vi inte planerat att gå på bio, hyra en trampbåt, köpa tavelramar (som för övrigt visade sig vara för små), äta lunch eller ju det var ju i alla fall planerat så var pengarna liksom slut, inga popcorn?! Jo vi lyckades skrapa ihop 4 euro i småmynt till en Baby menu att dela på, tjejen i kassan måste tyckt att vi var Italiens snålaste människor, haha! Men men bättre det än ingenting!

Jag gillade filmen men inte slutet! Usch! Jag tycker att alla filmer skulle sluta lyckligt! Fast jag förstår inte vad all den här Robert Pattison hysterin kommer ifrån jag är inget Pattison fan jag föredrar varulven! Blek kall sak vs solbränd varm sak, ja ni ser ju själva! Vad tänker ni med människor?!






/B

 


Goder morgon goder morgon

Jag är trött. Stackars Marco har sprungit upp och spytt fyrtioelva gånger (lite to much information så här tidigt på morgonen?)och väckt mig i natt. Taskigt att jag gnäller på det istället för att oroa mig för honom. Men han säger i alla fall att han mår bra nu, han är ju trots allt superman. Nu är det i alla fall dags för mig att smita till jobbet, behövde bara gnälla lite först och eftersom min pojkvän sover som en stock var det ni som fick ta smällen! Hehe. Föresten är jag förskyld också. Okej nu har jag gnällt färdigt. Ha en bra dag!

/B

En dag på sjön

Vi hyrde alltså en trampbåt som vi trampade omkring i runt en liten sjö, hur mysigt som helst! Sen placerade vi oss i gräset i skuggan av en palm. Kan det bli mycket bättre än så? Jo sen fick vi en enorm glass också, med after eight smak, min absoluta favorit, den måste ni prova om ni kommer till Italien! Det är mint glass med chokladgross och helt galet gott!

Bör väl nämnas att trampbåten kändes tusen gånger säkrare än cykelvagnen (?) som vi hyrde förra veckan. Då trodde jag seriöst att vi skulle orsaka en seriekrock! Ute på sjön var det inte lika tät trafik, så nu var det värsta som kunde hända att jag fick mig ett ofrivilligt bad.





















Vi hyrde en sån här trampbåt vid havet också i somras som vi kunde bada ifrån, det var hur grymt som helst, det kommer vi definitivt göra igen i sommar! Längtar tills man kan ligga på stranden! Hade det här varit april förra året hade jag tyckt att det redan var dags för länge sen, hallå det är sommar ju?! Men nu har jag som sagt blivit italieniserad så stranden får vänta ett par veckor, kanske när Beccieboop kommer och hälsar på igen!

/B

Det här gjorde vi igår



Bland annat. Det var lika härligt som det ser ut! Fler bilder kommer senare ikväll :)

/B

Godmorgon!

Jag försöker väcka min man som vägrar att vakna! Inte det lättaste, några väckningstips?

/B

Förkyld och inte riktigt svensk

Alltså hur lyckas jag bli förkyld? Vi har 20 grader varmt och jag går ändå omkring i vinterskor och skinnjacka, eller tunnare dunjacka! Jag tror jag har nämnt det här innan att jag för ett år sen sprang omkring i sommarkläder och tyckte att italienarna var galna och undrade hur de inte svettades ihjäl under alla lager med kläder. Nu huttrar jag åt alla turister som går förbi i sina t-shirts och flipflops och ångrar att jag inte tog med mig en halsduk. När Flavia hörde att jag blivit förkyld sa hon att de måste vara att det varit så kallt de senaste dagarna, vi var nästan nere på 15 grader (!) Du är inte riktigt svensk längre sa hon. Så jag antar att jag vant mig vid värmen, hoppas det så jag inte tvingas gömma mig innomhus halva juli-augusti som jag gjorde förra sommaren för att det var för varmt för att lämna lägenheten!

/B

Påskgodis


Mitt påskägg låda. Både pappa och faster hade handlat rosa skummbananer till mig, så när faster och Tilda kom hit hade de med sig 2,3 kilo! Misstänker att deras plan är att jag inte ska platsa i en flygstol nästa gång jag ska åka hem?

/B


Trötter

Jag är trött!
Imorse släppte jag av Kajsa Tilda och Anette på Termini "på väg" till jobbet. Ligger åt precis motsatt håll. Så nu borde de befinna sig på Svensk mark igen. 
Jag ska passa på att sova igen lite nu.

/B 


Glad påsk!








Spanska trappan


Middag på RomAntica







Parkhäng

Imorgon åker kusin Kajsa Tilda och Anette hem till Sverige igen. Har varit trevligt med sällskap i en vecka, men Matilda har definitivt slagit gnällrekord! Ni som läste min blogg sist jag blogga vet att jag klagade på mamma och Camilla men nu har Kajsa Tilda gått om! Nu håller Anette på att packa så jag passa på att blogga lite.

Glad påsk!

/B

Några ord och tusen bilder

Det har varit dålig update på bloggen och det beror på att jag varit upptagen med att släpa omkring Kajsa Tilda och Anette över hela Rom, så tänkte mest berätta att jag fortfarande är vid liv, även om det ibland varit nära ögat och berätta lite vad vi haft för oss. Vi har besökt Fontana di Trevi, Spanska trappan, Piazza Venezia, Piazza del Popolo, St. Petri kyrkan, Pantheon, Piazza Navona och Collusseum men enligt Kajsa Tilda var glassen mest intressant. Framför allt den vid St. Petri kyrkan. The old Bridge har bästa glassen i Rom! Sen har de shoppat kassar smink, pärlor, sjalar och lite krimskrams.

I onsdags åkte vi även till Neapel och Pompei, missade tyvärr sista bussen till Vesuvio så det får bli en annan gång! Senare på kvällen tillbaka i Rom efter 50 euro i böter gick vi ut och käka middag som farmor och farfar bjöd på, tack för det! Behövder speciellt evtersom vi bötat bort alla pengar. Jag fick med spisen till bordet men gott var det i alla fall.

Sist men inte minst höll jag på att dö ungefär fyrtioelva gånger igår! Marco lyckades lura med mig och Anette på en trampcykeltur runt collusseum och vidare till Piazza Venezia och tillbaka igen. Det var andra gången för mig och jag fattar inte hur jag blev upplurad på en sån igen?! Men det var fan sista gången! Jag har riskerat livet tillräckligt i den Italienska trafiken på cykel! Men det var inte bara våra liv som var i fara utan alla som kom i vår väg. Matilda slapp undan helvetesfärden för att hon låg hemma och var sjuk.



Middag första kvällen

Lunch andra dagen





St. Petri kyrkan



Middag andra kvällen



















Pompei



T-banan

Spanska trappan

Piazza Spagna

Pinocchio





Skål farmor och farfar! :)



Middag tredje kvällen

Piazza Navona

Picknick i parken

Collusseum







Livsfarlig cykeltur! 

Vi överlevde (nätt och jämnt)

Fröken laktosintolerant äter gradde med några jordgubbar

fröken laktosintolerant äter glass

Collusseum

Triumfbåge


Nu har Kajsa Tilda vaknat så nu hinner jag inte ladda upp fler bilder!

/B

RSS 2.0